Verkooptips

Je huis zo goed mogelijk verkopen? Daar kun je zelf veel aan doen!

1. De eerste indruk telt!

Kijk met de ogen van een vreemde naar uw eigen huis. Wat is de eerste indruk bij binnenkomst? Ziet alles er als nieuw uit of zijn de gebruikssporen duidelijk zichtbaar?

2. Maak klusjes af

Als je dagelijks in je huis aanwezig bent, word je blind voor de kleine onvolkomenheden. Kijk kritisch naar alle ruimtes in huis. Welke klusjes zijn nog niet af? Wat moet eigenlijk worden gerepareerd?

3. Zorg voor ruimte

Ruimte is één van de belangrijkste criteria waar kijkers op letten bij de bezichtiging van uw huis. Voorkom dat uw hele huis volstaat. Zorg in elke kamer voor voldoende lege ruimte. Een kamer lijkt groter wanneer de plinten zichtbaar zijn.

4. Ziet alles er netjes uit?

Struikel je bij binnenkomst over een paar schoenen of is alles keurig opgeborgen? Een opgeruimd en schoon huis schept vertrouwen over het onderhoud van het huis.

5. Kijk uit met felle kleuren

Uw smaak is niet noodzakelijkerwijs de smaak van een ander. Niets levert meer resultaat op dan een verfbeurt. Kies voor lichte, neutrale kleuren. Accenten kunt u aanbrengen met gekleurde woonaccessoires.

6. Verlichting is sfeer

De verlichting bepaalt de indruk van een kamer. Zorg daarom voor voldoende verlichting en vooral ook voor de juiste verlichting. Een kamer die wordt verlicht door één grote plafondlamp ademt weinig sfeer. Plaats liever op verschillende plaatsen in de kamer schemerlampen en zorg ervoor dat elke lamp een dimmer heeft.

7. Niet teveel persoonlijke spullen

Op het moment dat een kijker uw huis binnenkomt, moet hij zich kunnen voorstellen dat dit zijn nieuwe huis wordt. Teveel persoonlijke spullen leiden de aandacht af en geven het gevoel binnen te kijken in andermans leven. Berg foto’s en kindertekeningen daarom zoveel mogelijk op.

8. Vergeet de tuin niet

De voortuin is het eerste wat aspirant kopers zien van uw huis. Vaak rijden zij voor de bezichtiging al een keer door de straat. Zorg dus voor een opgeruimde tuin. Snoei overmatige begroeiing en plaats een paar potten met seizoensplanten.

Neem contact op